Кметство

Кои са най-важните причини да изберете даден кандидат за кмет на селото - анкета

Настоящата анкета се провежда в няколко села, които се намират в Западна Витоша и на юг от Люлин планина. С нея се цели да се провери какви видими критерии имат избирателите при избор на селски кмет. Дадена е възможност всеки да избере 3 водещи причини и да ги подреди по важност. Могат да се добавят и допълнителни критерии.

Новият кмет на Перник овласти кметовете на селата с нови правомощия

Кметът на Студена Красимир Христов също е редовен участник на месечните срещиТова стана на ежемесечната среща на селските кметове с общинския, проведена на 7 януари. Основно те ще бъдат включени в системата на контрол на всички общински дейности, които се извършват на тяхна територия. Понеже местните управници най-добре познават най-горещите точки, където се налага незабавна реакция, те трябва да имат право да взимат самостоятелни решения. Това касае редица направления като актуалното в момента снегопочистване, събирането на

Там,гдето знанието вече не живей...

В песента на Панайот Пипков "Върви народе възродени" се пее "Напред! Науката е слънце, което във душите грей! Напред! Народността не пада там, гдето знаньето живей!" За жалост,в село Студена народността отдавна е паднала,дори умряла! Основно училище "Васил Левски" е закрито! Третото училище в България,един от символите на следосвобожденското ни образование,вече няма да ехти от детски гласове.

Нов кмет прибира боклука в джобове

Красимир Христов - кмет на село Студена Новоизбраният кмет на пернишкото село Студена Красимир Христов вече се захванал с първата си важна работа. Жители на селото съобщиха, че по негова инициатива се правят т. нар. джобове за прибиране на съдовете за смет по главната улица на селото. Проблемът не е нов . Бобри се разхождаха по средата на шосето от много време.

Кметът срещу кариерите

Пернишката фирма, която разработва кариера в Студена сондира неправомерно за вода в землището на селото.

Четири незаконни строежа край язовира и два със забрана за ползване

Останалите девет имота са ок. При извършените 15 проверки на язовир „Студена” са установени 15 строежа в прилежащите територии на язовира. Констатирани са 4 незаконни строежи, за които са образувани административни производства по чл.225 ЗУТ – за премахване. За 2 строежа са образувани административни производства по чл.178 ЗУТ – за забрана ползване.

Tерор върху живота и къщите в Студена и Кралев дол

Мърлява администрация и калпаво законодателство позволяват безогледно разкопаване, добиване на инертни материали и терор върху живота и къщите в Студена и Кралев дол

СЕЦ или Слънчева електрическа централа край Студена??

След модерния комплексен парк Shell/McDonalds Студена вероятно ще се сдобие и със СЕЦ (Слънчева/Соларна Електрическа Централа) и още по-любопитното е, че модерния комплексен парк се появи за около 3 месеца, а соларния парк ... и той, но за 90 дни.

Традиционната родова среща в месността Рибарица, с.Студена

Кметство Студена, Читалище Светлина и Граждански комитет

Възобновяват традиционната родова среща в месността Рибарица, село Студена на 21.08.2010 година от 12:00 часа.

Заповядайте!
За въпроси 07715 22 66

Разпространи съдържание