Блог rata_silveto

Нов кмет прибира боклука в джобове

Красимир Христов - кмет на село Студена Новоизбраният кмет на пернишкото село Студена Красимир Христов вече се захванал с първата си важна работа. Жители на селото съобщиха, че по негова инициатива се правят т. нар. джобове за прибиране на съдовете за смет по главната улица на селото. Проблемът не е нов . Бобри се разхождаха по средата на шосето от много време.

Пощата в Студена с работно време „тука има тука нема“

През ден работи пощата в село Студена. С новото работно време, населеното място с 2 000 жители остава по два дни в седмицата – вторник и четвъртък без пощенски услуги.

ВЪВЕЖДАТ СЕ ДОПЪЛНИТЕЛНИ КУРСОВЕ ЗА ПЪТУВАЩИТЕ ПО ЛИНИЯТА ПЕРНИК – СТУДЕНА

Заместник областният управител Георги Шарлачки запозна членовете на Областната комисия по транспорт с предложенията за промяна на маршрутните разписания, внесени от Общините Перник и Брезник. На заседанието беше разгледано маршрутното разписание на автобусната линия София – Кладница от Републиканската транспортна схема.

Моля Помогнете!!!

Кирил Радославов Любенов НА 3години се нуждае от операция спешно на двете очи има пердета. Операцията ще се прави в софия в клиника тукуда. банкова сметка на неговата майка Даниела Кирилова Георгиева BG88PRCB923010294951- ПРО КРЕДИТ БАНК на семейството спешно е не обходима материялна подкрепа. Телефон за връзка 0885331132.

Язовир „Студена” стои в проектите за ремонт

Единственият водоизточник за питейна вода на Перник язовир „Студена” стои в сред обектите, предвидени в листата за осъществяване на големи инфраструктурни проекти. Тяхното финансиране трябва да стане чрез заемно споразумение от Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР).

РМД на соца: Еко транспортът боксува

Ранно мъгливо утро. По шосето откъм Студена при Кралевски път се задава автобуса с номер 18 или 33 все едно. Малко преди да стигне до спирката от нея потегля шарен тролей. Шофьорът и продавачката на билети започват да се вайкат, че е тръгнал 5 мин. преди разписанието, но и те не са навреме като си гледат в...

Продължават ремонта на шосето към Студена

До края на годината трябва да приключи реконструкцията на 600 метра от павираното шосе към пернишкото село Студена. Миналата година около километър от пътя беше обновен и покрит с нова асфалтова настилка. Сега това ще продължи.
В началото на октомври офертите на фирмите кандидати са разгледани.
Малката обществена поръчка е на стойност около 270 000 лева. На тази цена трябва...

Месец на кандидат-студента стартира с презентация на ЕПУ

Европейския Политехнически Университет направи първата си презентация пред ученици от средните училища на град Перник. С това бе поставено началото на Месеца на кандидат-студента, който се организира от Районен младежки дом - Мошино. Зрелостниците се срещнаха с ръководството, преподаватели и студенти на университета.

Разпространи съдържание