Политика

Как политиката влияе на живота на селото и как селото вличе на политическия живот?

Кандидатите за кмет на Студена Избори'2019

РОСИЦА КИРИЛОВА ГЕОРГИЕВА партия „ГЕРБ"
КРАСИМИР КИРИЛОВ ХРИСТОВ ПП „ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“ (ПП „ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ“ И ПП „ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ“ И ПП „ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА БЪЛГАРСКИ ЛЕЙБЪРИСТИ“)
РАДОСЛАВА МИЛЧЕВА АНГЕЛОВА коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ
КИРИЛ МИХАЙЛОВ КИРИЛОВ местна коалиция ПП ЕНП /ПП „Никола Петков“, ПП БЗНС И ПП БДФ/

Кои са най-важните причини да изберете даден кандидат за кмет на селото - анкета

Настоящата анкета се провежда в няколко села, които се намират в Западна Витоша и на юг от Люлин планина. С нея се цели да се провери какви видими критерии имат избирателите при избор на селски кмет. Дадена е възможност всеки да избере 3 водещи причини и да ги подреди по важност. Могат да се добавят и допълнителни критерии.

Петима ще се борят за кметския пост в Студена

Избори за кмет на Рударци 2015На предстоящите идния месец местни избори за кмет на кметство Студена са се регистрирали пет кандидата.

Нов кмет: Междинни резултати за кметство Село Студена

Междинни резултати за кметство Село Студена при обработени 100.00% протоколи на СИК в ОИК. Предстои повторна обработка след въвеждане оригиналите на протоколите на СИК и ОИК в ЦИК. Избран е Красимир Кирилов Христов с 56.54% или 618 гласа. Ето и резултатите:

Кмет на кметство Село Студена с блотаж в Неделя

Дълги опашки, емоции и вълнения ще предстоят и следващата Неделя на балотажа на двамата претенденти за кметския пост в Студена. Георги Георгиев и Красимир Христов "ще кръстосат вотове" след няколко дни. Валери Спасов, досегашният кмет не получи одобрение от гласоподавателите и получи само 12.94% от гласовете. Ето и останалите резултати:

Кмет на кметство Село Студена (междинни)

Предварителни резултати в Студена:

Две избирателни секции

Две са избирателните скеции в Студена разполоени на първия етаж в училището. Много коли и граждани са пред училището и двора. Избирателният процес върви нормално. Поради бързане бе допуснат гражданин да гласува, при все че е в забранителен списък. Той е с постоянен адрес на регистрация и от 46 СИК бе накаран да попълни декларация, че няма да гласува на друго място.

61 допълнителни гласоподаватели в две секции с по 865 и 604 избиратели

 

С много заявления за гласуване по настоящ адрес се отличава и Кралев дол. Там балотажът ще бъде по време на самите избори, защото кандидатите за кмет на кметство Кралев дол са само двама. Може би затова 70 човека са поискали да упражнят вота си по настоящ адрес. Избирателите в селото са 503.

Писмо до гласоподавателите! Гласувайте в Неделя!

 

 

Уважаеми Българи,

Казвам се Боян Йорданов! Това е моята предизборна кампания макар името ми да не е в нито една от бюлетините аз ще гласувам за себе сиГласувайте и Вие!

Писател, жител на Студена прави филми за Чуйпетлово и Попово през 1978 г.

Кадри от филма "Чуй петала"Роденият в Попово и живял известно време в село Студена поет и драматург Константин Павлов прави два игрални филма посветени на Югозападна Витоша - за Чуйпетлово през 1978 година и за изселеното Попово през 1976 година.

Селото, което днес се бори за своето възстановяване, заради изселването му през 50-те години заради строителството на язовир Студена, Попово, в миналото е било подложено и на други перипетии, довели до неколкократната промяна на името му. Във филма "Спомен за близначката" (главната женска роля е на Невена Коканова) то се нарича Чекало. "Чекало" е пароним на на турското име на селото "Джегал", което означава

Разпространи съдържание