Бизнес

концесия за кариера край Студена

Министерския съвет разреши концесия от 35 години на пернишката фирма „Магстрой" ООД за добив на строителни материали от месност разположена в землищата на селата Студена и Витошко.

РИОСВ не глоби Кариери Студена

След проверки и глоби наложени от РИОСВ без глоба се е отървала Кариера Студена ООД- София, която експлоатира находище Шумнатица в землището на пернишкото село Студена. При извършената комплексна проверка на дружеството е установен пропуск при количеството взривно вещество, възпламенявано в серия. На фирмата е направено предписание, което трябва да бъде изпълнено до 11 юли.

Кметът срещу кариерите

Пернишката фирма, която разработва кариера в Студена сондира неправомерно за вода в землището на селото.

Прекъсвания на тока в Студена

На 11.04.2011 г. /09.00-11.00 ч./ - с. Студена - ул. „Христо Ботев" 121

На 13.04.2011 г. /10.00-14.00 ч./ - с. Студена - Кариери Студена

Изчичник: ЧЕЗ

Мак Доналдс пълен с клиенти дори при затворена магистрала

Около 6-7 леки автомобила и над 20 клиента имаше снощи в Мак Доналдс, момичето обясни че за американския сандвич, хората паркират от другата страна на булеварда и пресичат. За информация това е участъка, известен с най-тежки катастрофи не само в региона, но и на национално ниво.

McDonalds при село Студена без ток в понеделник до ранния следобед!?

 

Освен McDonalds, страдащи ще са и от кариерите - но при тях ще е два дни! В момента бизнеса на световната верига страда поради строителството на автомагистрала Люлин. Ето, къде и кога ще има смущения в електрозахранването според ЧЕЗ:

Къде ще спират тока от ЧЕЗ?

За периода 07-10.09.2010 г. ЧЕЗ Разпределение България уведомява своите клиенти от КладницаРударциСелимица и Студена за предстоящи прекъсвания на електрозахранването и/или възможни смущения, поради: изнасяне (рециклиране) на eл.

За Гърция през Студена, ако не ви се обикаля през Радомир

Леките коли ще могат да преминават през паважния път на Студена, за да излязат през пернишкия кв. Църква и детелината за София. Спирането на Е-79 край Драгичево е заради строежа на кръговото на новия аутобан „Люлин". С него той ще се включва в шосето за Гърция.

Смущения в електорзахранването и в Студена

От ЧЕЗ ни предупредиха за евентуални смущения в електрозахранването:

На 13.07.2010 г. /9.00 - 11.00 часа/ - с. Кралев дол
На 15.07.2010 г. /9.00 - 15.00 часа/ - с. Студена
На 15.07.2010 г. /9.00 - 16.00 часа/ - гр. Перник-кв. Църква района около Кметство

СЕЦ или Слънчева електрическа централа край Студена??

След модерния комплексен парк Shell/McDonalds Студена вероятно ще се сдобие и със СЕЦ (Слънчева/Соларна Електрическа Централа) и още по-любопитното е, че модерния комплексен парк се появи за около 3 месеца, а соларния парк ... и той, но за 90 дни.

Разпространи съдържание