Пожарна

Лек автомобил горял в Студена

Около 3,35 часа е подаден сигнал на телефон 112 за горящ лек автомобил марка «Ауди».

Служители на РСПБЗН – Перник погасили пламъците. Автомобилът, собственост на 61-годишен местен жител бил в гараж и причината за инцидента не е установена. Разследващи от Второ РУ – Перник посетили местопроизшествието. Започнато е досъдебно производство.

20 декара пшеница са изгорели в Студена

Пламъците лумнали вчера, около 14,14 ч. в местността „Рибарица”. Причината за пожара не е установена. Полицията работи по множество версии, сред които небрежност и умишлен палеж.

Унищожени са 20 декара пшеница, а е спасен голям житен масив от служители на РС „Пожарна безопасност и защита на населението” – Перник.

източник:mirogled.com

Мерцедес е горял снощи на улица Голо бърдо

Лек автомобил Мерцедес е горял снощи на улица Голо бърдо в пернишкото село Студена. Сигналът в местната пожарна е подаден около 21:11 ч., но когато пристигнали огнеборците, колата била загасена от собственичката й, 40-годишната М.К. от пазарджишкото село Варвара и съседи. Жената е била при родителите си, които живеят в селото.

Пожарът на Витоша е потушен

Пожарът над Кладница от далечеОгнената гледка, която можеше да се наблюдава снощи и през нощта от Студена, вече е прекратена. Пожарът е загасен, щетите са на огромна площ, около 4-5 хиляди декара - предимно изгоряла трева, торф, клек и ниски храсти. Има и обгорели

В 15 часа в деня на пожара всичко е изглеждало почти безобидно

  • Възможно е пожарът да е умишлен
  • Малко са били доброволците, участващи в гасенето
  • Няма материални загуби

Неволна или умишлена човешка намеса е предполагаемата причина. Огънят обхвана близо 2000 декара сухи треви и храсти в махала Чифлика. Сигналът за пожар е получен в 12 часа на обяд.

Марио Картулев, началник сектор в ОУ на ПБЗН:

"Първоначално, когато пристигнахме

Пожар поради небрежност при боравене с открит в Студена

Поради небрежност при боравене с открит огън изгоря 2 декара иглолистна гора и 15 декара надпочвена покривка. Пожарът е възникнал в района на с.Студена, общ.Перник, към разклона за кариерата. Пожарът е потушен своевременно от РСПБЗН-Перник, като са предотвратени големи щети на горския фонд.

Разпространи съдържание