50 лазарника чукна кметът на пернишкото село Студена Валери Спасов

На ежемесечната среща на кметовете на населени места с общинската управа той дойде, издокаран с костюм и вратовръзка и с две огромни кутии шоколадови бонбони, а след деловата част спретна миникупон за колегите си в стола на общината. Много и страхотни пожелания събра Валери, които се конкурираха с нежното червило, оставено по бузите му от колежките му кметове.

Предната вечер той събра в Студена за юбилея си над 40 души - близки, приятели и колеги, с които куфя до среднощ. Празника му уважиха кметът на общината Росица Янакиева и областният управител Иво Петров, с когото Валери Спасов се сприятели по времето, когато Петров беше кмет на Дивотино. Юбилярят сподели, че е бил отрупан с разкошни букети цветя и със страхотни подаръци. Сред тях са дипломатическо куфарче, златна гривна, картини и икони. Тъй като кметът на Студена е запален ловец и е председател на ловното дружество в Перник, той е получил в дар комплект ловни ножове и сувенир на ловна тематика. Валери Спасов нямаше думи, за да изрази задоволството и благодарността си от чудесния празник, който е прекарал сред близките и приятелите си.

"Чувствах се най-обичаният човек на планетата и това е прекрасна емоция. Пожелавам го на всеки", каза с усмивка кметът на Студена./Вяра

Източник: http://ipernik.com/novini/7155.html