69-годишна жена е загинала при пожара в Студена

69-годишната Ели Дамбова опитала да гаси пламъците, но отровните газове я задушили.

Пламъците лумнали около 12 ч. в махала „Чифлик” вчера. Семейството на Дамбова живеело най-близко до горящите площи. Тя, синът и съпругът й тръгнали да го гасят. Двамата мъже обаче се върнали да вземат инструменти и телефоните си, които били забравили. През това време станала трагедията, но жената била открита чак вечерта.

Тялото на Дамбова, която живее повече от 30 години в Студена, било открито в местността Кожушката на 3 км от селото. При направения оглед на тялото й не са открити следи от насилие. Установени са изгаряния по трупа, но най-вероятната причина за смъртта й е задушаване. Тялото е закарано за аутопсия в Съдебна медицина в Перник.

Екипи от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” съвместно с представители на Горското стопанство и доброволци от селото не допуснали пламъците да стигнат до близката гора и къщите на селото. Късно вечерта пожара бил ликвидиран напълно.

За хронологията на трагичното събитие разказва кметът на селото Красимир Христовов:

"Хората живеещи в последните къщи на вилната зона първи са видяли пожара и първи сигнализират на 112 и започват своевременно да потушават пожара - самички. Това са едно семейство виладжии, които са с подръчни материали отначало. След това отиват съпругът и сина на жената, да вземат инструменти и телефоните, които са забравили. Връщайки се при пожара, установяват, че жената я няма. Към 16 часа съпругът й ми се обади, че жената все още я няма. Съвместно с пожарникарите започнахме издирване в района. Районът, обаче е много голям и не можахме да я откриеме. Аз предприех едно действие - чрез председателя на ловната дружинка да събереме ловците, които да помогнат в издирването. И към 18:30... г-жа Янакиева беше на пожара, тя ми съобщи, че жената е намерена изгоряла."

източник: http://mirogled.com/?p=56254 и ТВ Кракра

(Репортажът в приложеното видео започва от минута 14:45)