Шоуто "СТРАХ" се снима на язовир Студена

Язовир Студена е уникално красиво място, което ще е визитна картичка на България чрез предаването на шоуто по света.

Част от снимките на новото телевизионно шоу "Страх", което започна вчера по Нова телевизия, са заснети при язовир Студена. Вече са заснети по-голямата част от епизодите на "Страх", като снимките на продукцията са били осъществени на над 20 различни локации в цяла България. "Избрал съм такива места, които могат да бъдат емблема и на природните красоти на България, защото след това шоуто ще се излъчва в чужбина. Досега всички са избирали да снимат в Аржентина, ние сме първите, които правят този формат в собствената си страна. И, естествено, искаме уникално красиви места, за да ги превърнем във визитни картички на България", пояснил продуцентът Магардич Халваджиян пред в. Стандарт.

Магардич ХалваджиянВ интервю, дадано за вестник Монитор през януари, по повода на заснемането той казва: "За разлика от други формати снимаме в пределите на страната, но това не значи, че да скочиш в язовир при минус 10 градуса е лесно." Вероятно става въпрос, именно за снимките на нашия язовир. Много от изпитанията за участниците са свързани с вода - скачане, плуване и пр. Именно при такова изпитание, много вероятно осъществено на язовир Студена, е имало опасност да се случи нещастен инцидент с една от участничките. Едно от премеждията включвало автомобил, висящ на кран над водната площ, като участникът се опитва да се измъкне от него. При падане на автомобила във водата, момичето забравило да си отвори прозореца, от който трябвало да се измъкне под вода. Девойката започнала да се дави и леталният изход бил предотвратен на косъм. Трима спасители се гмурнали в помощ на полуудавената участничка, сложили й кислородна маска и я извадили, а после й направили изкуствено дишане. Изпитанията пред екипа и състезателите в “Страх” били наистина ужасяващи и това било най-трудното за снимане риалити-шоу, признава още Маги Халваджиян.

Гадости за ядене в СтрахВ края на миналия месец пакк в района на язовора продуцентите от Глобал вижън са олганизирали специален прием за журналисти за анонсиране на началото на шоуто. От екипа подготвили шведска маса за медиите. Очи, свински ректум, матка и суров мозък бяха сред специалитетите. Водещият Наско приготвил и коктейл от свинска кръв, очи и трупни червеи. В предаването има три състезания за трима участници, две включват изпитания, свързани със страхове от височини, вода, високи скорости. А третото е свързано с изяждане на всевъзможни гадини.

Не за пръв път язовирът е предпочитано място за страховити кино продукции. Неотдавна там бе заснет хорор филмът Lake Placid

http://www.dragichevo.com/