Студена е без ток от сутринта

Скъсан проводник от електропровод остави без ток пернишкото село Студена и част от кв. Църква, предаде кореспондентът на радио “Фокус”-Пирин. Жителите са без електрическа енергия от 8 часа сутринта.

От Диспечерско управление към ЧЕЗ в Перник обясниха, че има прекъснат проводник и повредата не е малка. Проводникът се е скъсал от тежестта на натрупалия се по него мокър сняг, който валя цяла сутрин до обяд. Специалисти от електродружеството работят цял ден, за да отстранят аварията. Участъкът, където е прекъснато електрозахранването, е планински и с високи борове. От диспечерското управление казаха, че вероятно до час жителите вече ще имат ток.

Кметът на Студена - Валери Спасов, се оплака, че телефонът му е прегрял от обаждания на недоволни жители. „Никой не ми дава никакви обяснения. Чакам повече от половин час, за да ме свържат със свободен оператор на ЧЕЗ и не зная какво става”, каза той. Дежурният по "Гражданска защита" в община Перник уточни, че проблеми с тока днес е имало още в селата Рударци, Кладница и Бучино, но те са отстранени.

Източвик: Агенция "Фокус"

Мила КИРИЛОВА