Процедурни хватки пречат на мост на Струма в Студена

Сложни процедури бавят изграждането на мост на река Струма в пернишкото село Студена в района на „Разсадника”. Разрушеното от наводнение през 2005г. съоръжение  е възстановено само временно.  Върху две съмнителни тръби се крепят бетонови панели, но от тежки возила те подават. Няма и предпазни парапети. Без постаменти на двата бряга на реката мостът е опасен и за превозни средства, и за пешеходци.

Кметът на селото Валери Спасов търси съдействие от Община Перник за изграждане на постоянен и стабилен мост. Това обаче не може да стане без надежден проект, съгласуван с много и различни инстанции, а както проектът, така и изграждането на самия мост няма да струва малко.  Валери Спасов е готов да инвестира целия бюджет на кметството, но да има добър и надежден мост. Кметът на община Перник  Росица Янакиева отбеляза, че изграждането на подобно съоръжение  е сложно и отговорно начинание.

 За жителите на селото мостът при „Разсадника” е важен, защото осъществява връзка между центъра и няколко други по-отдалечени махали, в това число и вилна зона.