ФК "Студена" с безапелационна победа срещу отбора на ФК "Маниш"

Отбора на ФК "Студена" надигра по категоричен начин отбора на ФК "Маниш" (кв. Църква) с резултат 4:0. Срещата беше бараж за влизане в Югозападна "В" футболна група и се изигра пред около 200 зрители на стадион "Миньор" в Перник. Още в началните минути футболистите на ФК "Студена" упражниха териториален натиск и пресираха съперниците си по целия терен. До 10 мин. те създадоха две голови положение пропуснати от Влади Сираков и Марио Валериев. Така дойде 15 мин. в мача когато Георги Георгиев изстреля силен удар към вратата, топката отскочи от крак на защитник от ФК "Маниш" и се оказа неспасяема за вратаря. След гола последваха още няколко пропуска за състава на Студена дело на Ники Радков, Иван Иванов и Влади Сираков. Докато техните съперници разчитаха на бързи контраатаки, за да достигнат до голово положение, но отбраната на Студена действаше безпогрешно и следеше ситуацията на терена. В 30 мин. на мача при едно добро разиграване в средата топката попадна в Ники Радков, който се освободи на аутлинията от своя пазач, пусна топката успоредно на голлинията и за останалия непокрит Влади Сираков не бе трудно да отбележи за 2:0. До края на полувремето отбора от кв. Църква успя да достигне до голова ситуация, създадне заради неразбирателство между двойката централни защитници на ФК "Студена" Влади Петров (Непочвалия) и Мартин Иванов (Спрелия), но те неуспяха да я оползотворят. (Двамата защитници са решили за следващата среща да си наемат регулировчик, който да им показва накъде да тичат, за да не си пречат :-) ) С отлично изпълнение на пряк свободен удар в последните минути на първото полувреме се отличи централният нападател Влади Сираков, но вратаря на ФК "Маниш" успя да избие топката с върха на пръстите си. Така при резултат 2:0 в полза на ФК "Студена" двата отбора се оттеглиха на почивка.

През втората част ситуацията на терена не се промени - отбора на Студена продължи да владее инициативата в мача и достигна до нови 2 попадения. Те бяха дело на влезлите през второто полувреме Венци и Бисер. Първо Венци вкара хубав гол за 3:0 в 60 мин., а десетина минути по-късно и Бисер се разписа като елегантно прехвърли вратаря на ФК "Маниш". До края мача се доиграваше и футболистите на ФК "Студена" пропуснаха с лека ръка още няколко чисти голови положения. Малко преди последния съдийски сигнал централния бранител Влади Петров отне една топка в центъра на терена, преодоля трима противникови състезатели и подаде на Влади Сираков на чиста позиция за отбелязване на гол. При последвалия удар само късмета на вратаря на ФК "Маниш" му помогна топката да се отбие от тялото му в ъглов удар. 

След края на мача цялата публика стана на крака, за да аплодира отбора на ФК "Студена" с постигнатия успех и им пожела късмет при тегленето на жребия за определяне на следващият съперник в баражите за влизане в Югозападна "В" футболна група.