Детския отбор на ФК "Студена" завърши първенството със загуба в мач изпълнен с обрати!

Детският отбор на ФК "Студена" завърши участието си в Областното първенство за деца, като загуби с резултат 3:4 от отбора на ФК "Чорни 1920" (Брезник). В началните минути на срещата двата отбора разиграваха топката в средата на терена и нямаше чисти голови положения. Първи до голово положение достигнаха домакините от Студена в 10 мин. на мача, когато Николай Борисов отправи хубав удар към вратата на брезничани, но вратаря на гостите изби топката и при последвалата контраатака гостите успяха да отбележат гол за 0:1. Този гол само успя да мотивира децата от ФК "Студена" и те взеха инициативата, като започнаха да създават положение след положение. Така при една хубава атака в 20 мин. на мача Николай Борисов се отскубна от защитата на гостите и успя да изравни резултата 1:1. Само 2 мин. по-късно лявото крило на ФК "Студена" - Мартин Методиев притисна десният бек на брезничани, който се опита да върне топката на вратаря, но Николай Борисов усети това, пресече топката и от много малък ъгъл успя да вкара гол за 2:1. Така децата от Студена успяха да обърнат мача в своя полза и това донякъде им изигра лоша шега, тъй като те си помислиха, че мача вече е спечелен от тях и се отпуснаха в последните минути на първото полувреме. Точно тогава отбора на ФК "Чорни 1920" успя да се възползва от временното отпускане в домакините и вкара 2 гола за по-малко от 5 мин., с което обърна резултата до 2:3. Така завърши първото полувреме и двата отбора се оттеглиха на почивка.

През второто полувреме децата на ФК "Студена" излязоха безкрайно мотивирани да обърнат резултата от срещата в своя полза. Опасностите пред вратата на гостите се редяха една след друга, но гол така и така непадаше. За съжаление на домакините се получи неписаното правило във футбола, че като невкараш гол - ще ти вкарат! Десетина минути преди края на мача, при може би единствената контраатака на брезничани за второто полувреме те успяха да вкарат гол за 2:4. Въпреки този гол домакините не се отказаха да атакуват и при поредната си атака Поли с лекота успя да надиграе централният защитник на ФК "Чорни 1920", който я изрита много лошо и главният съдия веднага му показа червен картон и отсъди дузпа в полза на ФК "Студена". Зад топката застана капитана на отбора Емил Шестаков и с много хубав удар я прати в мрежата на гостите за 3:4. В останалите няколко минути децата от Студена хвърлиха всички сили в нападение, но неуспяха да вкарат гол. 

 

 

 

ФК "Студена" - ФК "Чорни 1920" 3:4

Голмайстори1:1Николай Борисов2:1 - Николай Борисов; 3:4Емил Шестаков (д)

Състав: Николай Корчев, Валентин Чифлиджанов, Емил Шестаков (к), Александър Олюшков, Лъчезар Михайлов, Диана Серафимова, Николай Борисов, Васил Пилищарски, Мартин Методиев, Мартин Радославов, Красимир Каназиров (Росен Радославов, Борислав Миладинов, Полина Ръсина, Пламен Кирилов, Даниел Кирилов)