Детския отбор на ФК "Студена" победи отбора на ФК "Витоша" (с. Долна Диканя)

Детският отбор на ФК "Студена" постигна победа с 4:1 срещу отбора на ФК "Витоша" (Долна Диканя). Срещата се игра на стадиона в кв. Върба (Радомир). Още в началото на мача отбора на Студена наложи териториален натиск и само за 5-6 мин. пропуснаха 2 чисти голови положения. Така се сигна до 10 мин., когато след едно разбъркване в наказателното поле на домакините, най-съобразителен се оказа капитана на ФК "Студена" - Емил Шестаков и отбеляза гол за 1:0. След попадението гостите се поуспокоиха и започнаха да разиграват топката в средата на терена, като продължаваха да създават голови положения. Малко преди да дойде почивката Николай Борисов надигра защитата на ФК "Витоша" и отбеляза второто попадение в мача. При този резултат завърши първото полувреме.

През втората част отбора на Студена продължи да играе доста по-добре от отбора на ФК "Витоша" и с лека ръка пропиляваха головите си положения. Все пак те успяха да отбележат още един гол, отново дело на Николай Борисов. При една добра атака на домакините в срещата, централният им нападател излезе сам срещу вратаря на ФК "Студена" - Николай Корчев и той бе принуден да го спъне в наказателното поле. Главния съдия отсъди дузпа, която бе реализирана от отбора на домакините. Децата от Студена веднага реагираха на получения гол и в ответната атака успяха да отбележат за 4:1. Голмайстор бе Николай Борисов, който реализира вторият си хеттрик за полусезона.

 

 

ФК "Витоша" - ФК "Студена" 1:4

Голмайстори: 0:1 - Емил Шестаков; 0:2 - Николай Борисов; 0:3 - Н. Борисов; 1:4 - Николай Борисов

Състав: Николай Корчев, Валентин Чифлиджанов, Емил Шестаков (к), Петър Карадачки, Лъчезар Михайлов, Диана Серафимова, Николай Борисов, Васил Пилищарски, Мартин Методиев, Мартин Радославов, Красимир Каназиров (Росен Радославов, Борислав Миладинов, Полина Ръсина, Николай Викторов, Симеон Христов, Александър Олюшков, Виолин Йорданов)

 

 

В следващия последен кръг от Областното първенство за деца, отбора на ФК "Студена" е домакин на отбора на "Чорни 1920" (Брезник). Срещата ще се проведе на 23 май (неделя) от 10:30 на стадиона в Студена.