Камерата на площада в Студена и интернета

От 05.май.2010 камерата на площада показва черно или пък картината е замразена и няма никакво движение! Да припомня, че тази камера е подкрепена от три страни: сайта на село Студена, фирма Ропатекст ООД и Кракра.НЕТ и вече почти година радва жителите и приятелите на Студена с актуална информация, от това какво става на площада на любимото ни село Студена! Причината за това, че не работи камерата, е спирането на Интернет свързаността до нея, осигурено от Кракра.НЕТ, за което ние им сложихме рекламен линк под камерата, което по рекламните ни тарифи е еквивалентно на 50 лева на месец, а те предоставяха интернет, което по тарифите на Кракра нет е 25 лева на месец т.е. ползите за Кракра.нет са доста по-приемливи. Т.е. от 05.май.2010 няма нет от Кракра НЕТ ... за съжаление причината май не е техническа, за което не се бях замислил, а ми го подсказаха посетители на сайта! Ето и историята, така както най-вероятно се е случило (Ако колегите от Кракра НЕТ имат друга версия, ще коригирам написаното и се извинявам, ако описаното не отговаря 100% на истината!).

Не се бях замислял, но спирането на интернет камерата следва една рекламна публикация БЕЗЖИЧЕН ИНТЕРНЕТ В ПЕРНИК И СТУДЕНА, която популяризира алтернативен начин, чрез който хората да имат интернет. Тук искам да поясня, че публикацията е свързана с рекламна кампания на доставчика на интернет услуги IT Mania и собствениците на този сайт не са доставчици на интернет в никое село! Напротив сътрудничим си с доставчиците, където има взаимен интерес и както ние ползваме техни услуги, така и те ползват нашите. Можете да прочетете и интересни събития свързани с конкуренцията в сайта на село Кладница ... в Студена са три основните доставчици, доколкото зная, но не съм чувал за подобни "войни и пререкания", както в село Кладница!

и така ... търси се спонсор за камерата!! 

Поздрави от екипа на сайта на любимото ми село Студена!!!

p.s. Интересна подробност е, че няколко дни след като предприели спирането на интернета на камерата, с това и интернета на фирма Ропатекст ... Кракра НЕТ инсталирали устройство за безжичен интернет на сградата, където се помещава фирмата (и камерата), без да обяснят на Ропатекст ООД, какво е точно това устройство, а служителите не разбрали всъщност и коя е фирмата инсталирала устройството(подсказали им жители на селото по лекия автомобил забелязан същия ден). От Ропатекст ООД спрели захранването на устройството ... никой не им се обадил няколко дни, след което от Кракра НЕТ просто си го прибрали. Всъщност според собствениците на сайта, фирма Ропатекст и на приятелите ни от Студена ... не можем да разберем реално кое е подбудило спирането на Интернет свързаността, при условие че е в интерес на Кракра НЕТ да са спонсори на тази камера!