Детския отбор на ФК "Студена" победи отбора на ФК "Аякс" (с. Дивотино)

Децата от ФК "Студена" постигнаха победа срещу отбора на ФК "Аякс" (Дивотино) с 2:1. Мача започна с домакински натиск и много по-добра игра на отбора на ФК "Студена". В 5 мин. след много добро изпълнение на ъглов удар от Мартин Радославов, най-съобразителен в наказателното поле се оказа Васил Пилищарски и откри резултат за 1:0. След този гол децата от Студена заиграха още по-силно и направиха няколко пропуска. Така дойде 15 мин. в която при една индивидуална акция, Николай Борисов надбяга цялата защита на гостите и отбеляза гол за 2:0. Последваха още няколко пропуска, като най-сериозният беше дело отново на Ники. В последната минута на първото полувреме един съвсем случаен удар от далечно разстояние завари неподготвен вратаря на домакините Валентин Чифлиджанов и децата на ФК "Аякс" отбелязаха за 2:1. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка.

Второто полувреме беше по-равностойно, като с пропуски за отбора на ФК "Студена" се отличиха нападателите Симеон Христов и Полина Ръсина. Отбора на ФК "Аякс" също имаше положения, но защитата на домакините беше безупречна в този мач. Така този резултат от 2:1 за отбора на ФК "Студена" се запази до края на мача. Ужасно лошо впечатление направи треньора на гостуващият отбор, който непрекъснато ругаеше свойте възпитаници с епитети, като "маймуно", "магаре" и т.н. и дори ги заплашваше, че ще им "набие шамарите и ще ги изгони". А най-лошото от всичко беше, че родителите на тези деца присъстваха на мача и това не им направи никакво впечатление, а дори и те подкрепяха действията на техния треньор!!! 

В крайна сметка след толкова обиди, които понесоха децата от ФК "Аякс" - те отново неуспяха да победят доста по-мотивирания и по-добър в тази среща отбор на ФК "Студена".

 

 

ФК "Студена" - ФК "Аякс" 2:1

Голмайстори1:0 - Васил Пилищарски; 2:0 - Николай Борисов; ж.к. - Петър Карадачки

Състав: Валентин Чифлиджанов, Емил Шестаков (к), Петър Карадачки, Лъчезар Михайлов, Виолин Йорданов, Александър Олюшков, Николай Борисов, Васил Пилищарски, Мартин Методиев, Мартин Радославов, Полина Ръсина (Росен Радославов, Борислав Миладинов, Пламен Кирилов, Николай Викторов, Симеон Христов)

В следващата среща детския отбор на ФК "Студена" гостува в Радомир на отбора на ФК "Струмска слава 1927". Мача ще се проведе на 9 май (неделя) от 10:30 на стадиона в Радомир.