ФК "Студена" победи отбора на ФК "Рудничар" кв. Бела вода

ФК "Студена" постигна победа в отложената среща от 3-ти кръг на "А" Областна футболна група Перник - Север, срещу отбора на ФК "Рудничар" кв. Бела вода с 3:2. Двубоя започна с 15 мин. закъснение, тъй като домакините неуспяха да съберат нужните 11 души. Въпреки това те не се отказаха и излязоха на терена с 9 играчи, но това улесни доста отбора на ФК "Студена". Още в 5-тата мин. Марио Валериев откри резултата, а само 2 мин. по-късно при едно центриране отдясно на атаката на гостите, Влади Сираков се извиси и вкара гол с глава за 2:0. Третият гол падна в 20 мин. и бе дело на лявото крило Николай Радков. Това поуспокои отбора на ФК "Студена" и те започнаха да разиграват топката с цел да запазят резултата. До края на полувремето гостите имаха още няколко чисти голови положени, а момчетата от ФК "Рудничар" успяха да се съберат и отборите се оттеглиха при резултат 3:0 за ФК "Студена".

Второто полувреме започна отново с преимущество на отбора на ФК "Студена", като до 70 мин. на мача те владееха инициативата. В 72 мин. треньора на гостите замени вратаря Мирослав Миронов и пусна на негово място младата надежда на Студена - Данаил Стефанов, който само за две минути успя да получи директен червен картон от главния съдия в този мач Росен Кръстев. На вратата застана третия вратар на ФК "Студена" - Руслан. В този момент отбора на ФК "Рудничар" усети численото си преимущество и успя да върне един гол в 75 мин. До края на мача домакините създадоха още няколко положения и реализираха второ попадение в даденото от рефера продължение. Така мача приключи при резултат 3:2 в полза на ФК "Студена".

В следващата си среща отбора на ФК "Студена" гостува на ФК "Спортист" (Драгичево). Мача ще се проведе на 1 май (събота) от 17:30 на стадиона в кв. Бела вода, тъй като отбора на ФК "Спортист" е наказан с лишаване от домакинство.