Детския отбор на ФК "Студена" загуби от ФК "Велбъжд" (Кюстендил)

Детският отбор на ФК "Студена" претърпя поражение от отбора на "Велбъжд" (Кюстендил) с 3:5. Срещата трябваше да се играе на ст. "Странджата" в Кюстендил, но поради лошите метеорологични условия домакините решиха да изместят мача на стадиона в село Копиловци. За съжаление главни действащи лица в тази среща не бяха децата на двата отбора, а тримата съдии. С неадекватните си отсъждания те доказаха, че идват на мачовете на детските отбори само, за да получат хонорарите си, без да помагат с нищо за развитието на детско-юношеския футбол в България. 

Въпреки лошото време и двата отбора започнаха срещата доста мотивирани за победа. В началните минути отбора на ФК "Велбъжд" имаше леко териториално надмощие и успя да отправи един удар по посока на вратата пазена от Николай Корчев. В следващите минути започнаха неадекватните отсъждания на реферите - първо при една атака за домакините при явана засада единият от страничните съдии не вдигна флага и откъсналия се нападател на ФК "Велбъжд" успя да отбележи за 0:1. Това не стресна децата на ФК "Студена" и те успяха бързо да върнат това попадение. Голмайстора за 1:1 беше Николай Борисов, след като надбяга защитата на домакините. Само няколко минути по-късно същият съдия прекърши амбициите на гостуващия отбор, като не вдигна флага при идентична ситуация и резултата стана 1:2. Последваха още няколко подобни момента като главният съдия се принуди да отсъжда положенията за засада без да има сигнал от помощника си! В крайна сметка до почивката децата на ФК "Велбъжд" отбележиха още едно попадение 1:3.

В началото на второто полувреме резултата стана 1:4 и тогава започнаха силните минути за състава на ФК "Студена". Първо централният защитник Лъчезар Михайлов отне една топка в центъра на терена и сам успя да надиграе цялата защита на домакините - резултата стана 2:4. В този момент главният рефер се подигра с всички присъстващи на мача - при очевидна засада на 3-ма състезатели от ФК "Велбъжд" и при вдигнат флаг от другия му помощник, той не го уважи и остави играта да продължи. Резултата стана 2:5 и децата на ФК "Студена" разбраха, че каквото и да се опитат да направят в тази среща тримата съдии веднага ще им попречат. Все пак в последните минути при явна игра с ръка в полето рефера отсъди дузпа, която бе реализирана по безкомпромисен начин от капитана на отбора Емил Шестаков.

 

ФК "Велбъжд" - ФК "Студена" 5:3

Голмайстори1:1 - Н. Борисов; 4:2 - Л. Михайлов; 5:3 - Е. Шестаков (д)

Състав: Николай Корчев, Емил Шестаков (к), Петър Карадачки, Лъчезар Михайлов, Красимир Каназиров, Александър Олюшков, Николай Борисов, Васил Пилищарски, Мартин Методиев, Мартин Радославов, Полина Ръсина (Валентин Чифлиджанов, Виолин Йоданов, Пламен Кирилов)

 

В следващата среща ФК "Студена" е домакин на отбора на ФК "Марек 2007" (Дупница). Двубоя ще се проведе на 2 април (петък) от 10:30 на стадиона в с. Студена