ФК "Студена" победи отбора на "Минерал" с. Рударци

Отбора на ФК "Студена" постигна победа с 2:0 във втория кръг от Пролетният полусезон на "А" Областна футболна група - Север, срещу отбора на ФК "Минерал" село Рударци. Срещата се проведе на заснежения и доста тежък за игра стадион в село Студена. Повечето от мачовете в този кръг бяха отложени, заради лошите метеорологични условия, но поради добрата организация на ръководството на клуба от Студена, двубоя се изигра.

Срещата започна с надмощие на домакините и само за няколко минути те сътвориха 3-4 голови възможности, които бяха отразени от вратаря на гостите Марио Милев. Неприятна контузия в 15 мин. получи един от основните футболисти на ФК "Студена" - Иван Иванов, който веднага бе заменен. Отбора на "Минерал" също успя да сътвори 1-2 положения, които не затрудниха Гигси. В крайна сметка логичното се случи десетина минути преди почивката - дясното крило в тази среща Марио се отскубна от защитата и успя да отбележи за 1:0. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка.

През второто полувреме терена стана изключително тежък за игра и нямаше много чисти голови положения. Двамата треньори извършиха позволените им от правилника смени. Отново десетина минути, но преди края на мача, при една атака за отбора на "Студена" отново Марио се оказа най-съобразителен и вкара гол за 2:0. При този резултат срещата завърши.

В следващия кръг футболистите на "Студена" трябваше да гостуват в кв. Бела вода на местния "Рудничар", но поради лошите метеорологични условия всички срещи са отложени.