Полиция

16 пчелни кошера са изгорели в Студена

Инцидентът е станал в периода 08-10 април в махала „Рибарица”. Освен пчелните семейства е изгоряла и дървена барака, собственост на 67-годишният П.К. Причините не са установени. Криминалисти от Второ РУ „Полиция” – Перник разследват случая.

Образувано е досъдебно производство.

Мерцедес е горял снощи на улица Голо бърдо

Лек автомобил Мерцедес е горял снощи на улица Голо бърдо в пернишкото село Студена. Сигналът в местната пожарна е подаден около 21:11 ч., но когато пристигнали огнеборците, колата била загасена от собственичката й, 40-годишната М.К. от пазарджишкото село Варвара и съседи. Жената е била при родителите си, които живеят в селото.

Цигари и алкохол са откраднати от магазин за хранителни стоки село Студена.

Обирът е станал вчера, около 21,35 ч. По първоначални данни двама мъже разбили входната врата на обекта и отнели 25 кутии различни марки цигари и две бутилки уиски. Обектът се охранява от частен СОТ. Извършен е оглед на местопроизшествието от служители на Второ РУП – Перник и работата продължава.

Микробус е изгорял тази нощ в пернишкото село Студена

Пламъците лумнали около 03:15 часа на улица "Хр. Ботев" в Студена. Колата марка "Ивеко", собственост на 41-годишният Р.Б. от село Студена е унищожена напълно. Причините не са установени, като една от версиите е умишлен палеж.

Работата по случая продължават служители от Второ РУП – Перник.

Обраха жител на Студена

Кражба на машини и инструменти е извършена в пернишкото село Студена. Взломът е извършен в сряда през нощта. Неизвестните засега апаши разбили гаражна врата и успели да се вмъкнат в имота на 42-годишен местен жител.

Шест бракониерски мрежи от Студена

Извадените от язовира мрежи са с обща дължина 300 метра. В тях не е имало уловена риба. Инспектори от сектор "Рибарство и контрол" в местното представителство на агенцията са съставили протокол срещу неизвестен извършител. Бракониерска мрежа е открита и при проверка с катер на язовир "Пчелина" край Ковачевци. Тя е с дължина 30 метра и също е била празна. Мрежата е иззета и е съставен протокол.

Прострелян ловец край Боснек

Колеги простреляха ловец при гонка на дива свиня в Боснек

Жертвата е бивш кмет на Студена

В събота следобяд на границата между Боснек и Диканя е бил прострелян в тила 64-годишния Иван Петров Степанов. Той е председател на дружинката и е бил ръководител на лова за деня. Бил е и кмет на село Студена.

До инцидента се стигнало по време на втората гонка за прасе, след като той подгонил прасето. Виждайки животното, останалите пусии стреляли, и така

Заловен e извършител на взломна кражба

Два нови панелни радиатора са откраднати на 25.10.2012 година, от къща в село Студена. Органите на реда реагират незабавно и при проведените оперативно - издирвателни мероприятия от криминалисти на 02 РУП Перник е установен и задържан извършителят на престъпния акт - Б. А.(на 44г.) от същото село. Лицето няма криминални прояви до настоящия момент.

В 15 часа в деня на пожара всичко е изглеждало почти безобидно

  • Възможно е пожарът да е умишлен
  • Малко са били доброволците, участващи в гасенето
  • Няма материални загуби

Неволна или умишлена човешка намеса е предполагаемата причина. Огънят обхвана близо 2000 декара сухи треви и храсти в махала Чифлика. Сигналът за пожар е получен в 12 часа на обяд.

Марио Картулев, началник сектор в ОУ на ПБЗН:

"Първоначално, когато пристигнахме

Обран е магазин в село Студена

През нощта на 26 юни, посредством техническо средство е ограбен магазин в селото. Предмет на кражбата са 120 кутии цигари от различни марки и сумата от 40 лева.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 

Разпространи съдържание