Купата на Кмета на Община Перник - МАЛШАНС

Футболният отбор на учениците до IV-ти клас от ОУ "Васил Левски", с. Студена нямаха късмет на провелия се традиционнен турнир по футбол за Купата и наградите на Кмета на Община Перник. Те попаднаха в една група заедно с учениците от Х-то ОУ "Алеко Константинов" и IV-то ОУ "Св. Константин Кирил Философ". Поради лошото време срещите се проведоха в Спортна зала "Миньор", а жребият беше отредил на отбора от ОУ "Васил Левски" да изиграе две поредни срещи - първо срещу отбора на Х-тото и веднага след това срещу отбора на IV-тото. В първата среща децата от Студена доминираха през цялото време и водеха в резултата до последната минута. Още в началото на мача след изпълнението на аут вратарят на ОУ "Васил Левски" - Даниел Кирилов отбеляза гол за 1:0. Само няколко минути по-късно Х-тото успяха да върнат това попадение и изравниха 1:1. Това само амбицира още повече децата от Студена и до почивката резултата стана 3:1 в тяхна полза. Голмайстори бяха Поли и Симеон Христов. Така при този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка. Второто полувреме също започна с по-добра игра на учениците от ОУ "Васил Левски" и те направиха няколко пропуска. При една контраатака Х-тото успяха да отбележат гол за 3:2, но в ответната атака Иво Петров от отбора на Студена вкара за 4:2. След този момент късмета напусна децата от ОУ "Васил Левски" и те пропиляха шанса си за класиране на финалите - допуснаха гол за 4:3 и в последната минута на срещата при едно разбъркване топката се търкулна зад Даниел Кирилов и резултата стана 4:4. Децата от Х-то ОУ ликуваха все едно са победили, неможейки да повярват, че са измъкнали 1 точка от доста по-силният в този мач отбор на Студена!

Веднага след тази среща започна и втория мач за футболистите от ОУ "Васил Левски" срещу отбора на IV-то ОУ. До някъде умората си каза думата и в началните минути по-свежия отбор на ІV-тото успя да поведе в резултата 0:1. Този гол обаче само разяри децата от Студена и те показаха воля за победа, като достигнаха до пълен обрат 2:1. Двата гола бяха дело на Поли и Иво Петров. При този резултат и въпреки умората децата от Студена продължиха да натискат отбора на IV-тото и направиха няколко пропуска, а късмета отново не беше на тяхна страна - противно на очакванията за по-голяма победа резултата стана 2:2, при един удар от далечно разстояние. Въпреки всичко няколко минути преди края на срещата Поли за пореден път отбеляза решителен гол и оформи крайното 3:2.

В последната среща след като бяха отпочинали отбора на Х-тото победи с 5:0 отбора на IV-тото, които бяха хвърлили всички сили в предишната среща. Така отбора на Х-то ОУ се класира за финалната фаза на турнира с равен брой точки с отбора на Студена и само по-добра голова разлика.

Класиране - ГРУПА "Б"

1. Х-то ОУ "Алеко Константинов"          4 т. 9:4 г-р

2. ОУ "Васил Левски", с. Студена        4 т. 7:6 г-р

3. IV-то ОУ "Св. Константин Кирил Философ"   0 т. 2:8 г-р

 

Футболистите от ОУ "Васил Левски": Роско, Русим, Пламенчо, Алекс, Боби, Бойка, Деян, Дани (вратар), Мони, Иво Петров, Иво Костадинов и Поли (к)