Екскурзия из Южна Витоша с водач легендарния Бичи

връх СелимицаПо идея и инициатива на редакторите на сайта и прочутия планинар Георги Божков - Бичи ще се проведе първата организирана екскурзия-поход из района на връх Селимица.

Каним всички желаещи да се раздвижат за здраве и отмора, както и да чуят разказите на Бичи лично, да се отзоват в уречения час на уреченото място. В събота на 15 август 2009 г. от 7.00 часа при чешмата на площада на село Кладница ще стартира походът. Той ще продължи до 15-16 часа следобед и ще приключи с връщане в изходна позиция в село Кладница.

Носете хубави обувки за планина, обуйте си дълги чорапи и цели панталони. Носете си храна и вода. Участието на всеки е доброволно, безплатно и без ангажименти. Деца и невръстни младежи следва да бъдат придружени от възрастен.

Няма ограничение за броя на желаещите, важното е да можете да станете рано и да сте в уречения час там, както и разбира се да се забавлявате заедно с всички останали - местни жители, виладжии, традиционни туристи и гости. Ще направим много снимки и клипчета, които после ще качим в сайта. Ще има изключителни гледки както на красивите местности наоколо, така и на гледката на цялата Пернишка долина видянана отгоре - града, селата, съседните планини, язовир Студена и другите водоеми. Ще заснемем и много усмихнати и доволни лица.

Георги Божков - БичиГеорги Божков - Бичи се прочу през предходните години със собственоръчно направената от него маркировка из южните склонове на Витоша, за което дори е получил специална грамота от управата на природния парк. Получавал е и стотици благодарности от конкретни посетители на планината. Повечето редовни туристи го познават или поне са го срещали. А като минимум са чели неговите табили и послания. Присъствието му в планината е ежедневно. Член е на Българският туристически съюз, печелил е награди за преплуване на Дунав, за познаване на планините, за походи като известният Ком-Емине. От началото на 80-те години на миналия век се установява в Кладница - именно за да има възможност да броди из красивата природа навред. Пълен е с разкази за случки, на които е бил свидетел в планината. За него ще е огромно удоволствие да бъде съпътстван в преходите си от почитателите на нашите сайтове. Предложението да води група от потребителите на сайта, той отправи официално на тържеството по случай 1 година от старта на сайта www.rudarci.com

Елате и вие, ще бъде забавно и интересно!

Повече информация за Бичи:

Грамоти, награди и призвания за Бичи

Феноменът Бичи от село Кладница

За него писахме и преди ... а сега се и запознахме

Среща с Бичи - втора част

Продължение на интервюто

Заклет планинар