Обирджии нападат селата

Банди от крадци нападат пернишките села. Кметовете се оплакват в един глас, че всяка нощ има по няколко брутални кражби. В Драгичево се посяга не само на вили, но и на домовете на хората. В Големо Бучино вилнеят във вилната зона и по думите на кмета Стефан Зафиров картината след взломаджиите е страшна.

Регистрирани кражби има и в Черна гора. Там е установено, че в една къща крадците даже са си приготвили вещи за крадене, които да вземат по-късно, но полицията не се е отзовала на повикването.

Особено дръзки са апашите в Църква, където само през последните дни са направени около 40 сериозни удара. Кметът на Църква Румен Петров прибегнал до собствено разследване заради бездействието на органите на реда. Той смята, че обирджиите са младежи, останали без работа. Посегателствата са дръзки, независимо че повечето са в отдалечени махали.
Миналата нощ е било разбито и кметството в Ярджиловци. Откраднати са пари. Унищожени са патрони и брави. Разбита е пощенската кутия. Кметовете настояват за редовни патрули на полицията по селата и за укрепване на полицейските управления в Рударци и Батановци.

Руми Борисова