ФК "Студена" завърши с победа!

Отбора на ФК "Студена" победи отбора на ФК "Ботев" (Батановци) по категоричен начин с резултат 4:1. Като това беше най-малкото, с което гостите от Батановци успяха да се измъкнат. Още в началото на мача домакините поведоха с гол на Георги Георгиев. До края на полувремето отбора на ФК "Студена" създадоха много голови положения, но неуспяха да ги реализират. Така първото полувреме завърши при резултат 1:0 за домакините.

През второто полувреме отново доминиращ отбор беше този на Студена. Те продължиха да създават положение след положение и вкараха два бързи гола дело на капитана на отбора Иво Иванов и на дясното крило в този мач - Венци. При този резултат треньора на домакините Краси Кръстев направи няколко смени, за да предпази футболистите от контузии и наказания за следващата важна среща срещу отбора на ФК "Маниш" (кв. Църква). Отбора на ФК "Студена" продължи да играе добре, но при една контраатака, централния нападател на гостите се озова на стрелкова позиция в наказателното поле и доста по-бързият централен защитник на домакините Мартин Иванов успя да го настигне и да му избие топката. В този момент главния съдия на срещата Влади Висоцки реши да отсъди дузпа в полза на ФК "Ботев" (Батановци) пред учудените погледи на футболистите на Студена, вместо да покаже жълт картон за симулация на нападателя! Така с помощта на рефера гостите успяха да вкарат гол за 3:1. Само 5 мин. по-късно лявото крило на домакините Ники Радков се отскубна от защитниците на ФК "Ботев" и прокара топката до вратаря за крайното 4:1.

Тази среща беше и последна в първенството на "А" Областна футболна група - зона Перник Север. Отбора на ФК "Студена" завърши на 3-то място с актив от 56 точки и се класира за баража за влизане в Югозападна "В" футболна група, където ще срещне отбора на ФК "Маниш" (кв. Църква). Мача ще се играе на 23 май (неделя) от 17:30 часа на стадион "Миньор".